Koeien comfortabel droogzetten!
Het advies is om koeien pas droog te zetten als de dagproductie onder de 12 liter ligt. Het is van belang dat koeien in ieder geval 6 weken droog staan. Wanneer een koe die nog meer dan 12 liter per dag geeft toch drooggezet wordt, kan dit vervelende gevolgen hebben. Doordat de koe drooggezet wordt, kan de melk zich ophopen in het uier met als mogelijk gevolg een gezwollen uier. Dit kan pijnlijk en oncomfortabel zijn voor de koe. De Bovikalc dry bolus helpt bij het verlagen van de melkgift voordat de koe drooggezet wordt.
De bolus dry is een mineralen supplement met ionische zouten. Het supplement draagt bij aan het iets zuurder maken van het bloed van de koe. Het uiteindelijke doel hiervan is een reductie van de melkproductie op het moment van droogzetten. Door de verminderde melkproductie wordt de uierdruk verminderd met als gevolg een verhoogde ligtijd. Onderzoek laat zien dat de melkgift 48 uur na toediening van de bolus daalt. Van 27,4 liter naar 24,9 liter.
Samenstelling: Calciumchloride - Calciumsulfaat, mono- en diglyceriden van vetzuren veresterd met azijnzuur
Toedienen en dosering: Eenmalig 2 bolussen per koe 8 tot 12 uur voor de laatste melkbeurt. Of tijdens de laatste melkbeurt. Dien niet meer dan 4 bolussen per 24 uur toe aan een koe.
Specificaties:
- Merk: Bovikalc
- Type: Droogstand Bolus
- Geschikt voor: Runderen
- Geschikt voor:Verlagen melkgift bij droogzetten melkkoeien
- Toedienen: Met bolusschieter
- Samenstelling: Calciumchloride - Calciumsulfaat, mono- en diglyceriden van vetzuren veresterd met azijnzuur
- Toevoegingsmiddelen: Vitamine D3 (3a671) 100.000 IU per kg - Vitamine E (3a700) 5.000 IU per kg - Ammoniumchloride (4d8) 10,4% - Selenium-SE (E8) 12 mg per kg
- Analytische bestanddelen: Calcium 19,8% - Vocht 30,3%
- Inhoud: 24 x 196 gram
- Artikelnummer leverancier: 021531
Feed | GMP+ FSA geborgd |
---|---|
Aanbieding | Leeg |
EAN | 5703655004441 |
Merk | Bovikalc |
Art. nr. merk | NU-COW-03203 |
Specifiek probleem | Droogstand |
Diersoort | Vaarzen & Koeien |